Slušný začátek

17.05.2019 09:56

Tak je to tady! Odstartovala nám letní liga a hned v prvním turnaji nás čekali těžcí soupeři. AS Gremio Chomutov a Chelsea Chomutov. Sestava, ve které jsme k těmto zápasům nastupovali, byla posílena o Davida Kozlíka, který se na letní ligu vrátil do Parthenónu ze Světla Kadaň. Spolu s ním hrál v útoku Venca Burda, Danek Štol a nováček v mužstvu Jan Kočka. Obrana byla ve starém známém složení Dvořák, Janoušek, Rusník a Pazderka.

Začátek zápasu s Gremiem se blížil, ale my nebyli stále kompletní. Chyběli nám hned tři hráči, a tak přišli na řadu telefonáty. Ostrostřelec Kozlík právě vstával, jeho dvorního nahrávače Štola jsme dokonce vzbudili a Kočka se toulal, kdo ví kde. Nicméně všichni řekli, že dorazí, ale čekat jsme na ně nemohli. Utkání tedy začalo a do útoku se na chvíli podíval Honza Dvořák, který se stal i prvním střelcem zápasu a dostal tak svůj tým do vedení 1:0. Nutno podotknout, že soupeř měl do té doby několik velkých šancí a nechybělo moc, aby je proměnil. Když ale Rush vstřelil druhou branku, trochu je to zlomilo. V té době už byli na střídačce Danda s Číčou, takže jsme si mohli i trochu odpočinout. Přidalo nám i trochu klidu, stejně jako gól na 3:0 v podání Burdiniho. Gremio, ale ještě nic nevzdávalo a do poločasu se mu podařilo snížit na 3:1. Do druhé půle jsme šli s vedením o dvě branky, jednou žlutou kartou, kterou viděl Jany, ale také s Kozlíkem. A na hřišti to bylo hned znát. Našim cílem bylo navýšit skóre, aby se protivník nedostal na dostřel a to se nám zásluhou Venci povedlo, když vsítil už svůj druhý gól, jenže pak přišli dva góly Gremia a za stavu 4:3 jsme začali být už maličko nervózní. Jenže všechny soupeřovi choutky, alespoň na nějaké body překazil Dejv a svým gólem pečetil naše vítězství 5:3.

Zápasy proti Chelsea jsou vždy jiné než ty ostatní. Namotivovanost našich hráčů je obrovská a pramení z faktu, že barvy chomutovský Blues hájí hned tři bývalí hráči Parthenónu. Nejinak tomu bylo i tentokrát a po úvodním hvizdu se rozehrála taktická bitva, která v první půli neměla vítěze. Po změně stran byl obraz hry nezměněn, obě mužstva do toho dávala vše, někdy až za hranou pravidel. Naše obrana byla kvalitní, ale gólově jsme se nemohli prosadit. No, a když to nešlo ze hry, zkusil to, po faul kousek od pokutového území, Dany z přímého kopu, který střelou po zemi využil stoprocentně. Vedení 1:0 jsme drželi téměř po zbytek zápasu. Tlak Chelsea rostl, ale nám se dařilo mu odolávat. Jenže nakonec přišla jedna větší chyba a dvě minuty před koncem se podařilo Möbiusovi prostřelit Mekkyho a srovnat skóre na 1:1. Oba dva tými chtěli vyhrát a Chelsea v závěru možná byla k výhře blíž a dokonce dostala míč do naší branky, ale celé situaci předcházel aut (který opravdu byl), což soupeřovo hráči brali nelibě. Body jsme si tedy rozdělili a zároveň se momentálně dělíme i o třetí příčku v ligové tabulce.

*K utkání s Chelsea nenastoupil Jan Kočka