Návrat korunního prince

17.05.2019 11:16

Ve druhém turnaji letní ligy jsme chtěli navázat na vydařený úvod, ale opět jsme měli problém s absencí některých hráčů. Honza Kočka po jednom odehraném utkání v našich barvách přestoupil do týmu Ládi Tesličky ve třetí lize. Lukáš Rusník měl velký fotbal a ze stejného důvodu odehrál jen první zápas David Kozlík, pracovní povinnosti oddálily premiéru Jana Hirše i účast Vengloviče. Naštěstí jsme ale o tom věděli předem, mohli jsme se podle toho zařídit a výsledkem byl návrat Ondry Plose po roce a půl do Parthenónu.
Našim prvním soupeřem byl FC Betis Kadaň, který má rozhodně své kvality. I když po první půli, kterou jsme vyhráli 2:0, díky gólům Burdy a Kozlíka, to tak nevypadalo. V druhém poločase jsme dokonce navýšili náskok na 3:0, prosadil se opět Venca a zdálo se, že zápas už v klidu dotáhneme do vítězného konce. Jenže přišlo zaváhání Ondry Plose při plnění defenzivních úkolů a hráč, kterého si měl pohlídat, rozvlnil naši síť. Do konce zápasu nechybělo už moc času, jenže vstřelená branka Betis nakopla a tlačil se do našeho pokutového území. Jejich tlak nakonec vyústil druhým gólem v naší síti a my se trochu začali bát o výsledek. Ale strachu nás brzo zbavil Burdini, svým třetím gólem v zápase a potvrdil tím naši výhru 4:2.
Draci Most, s kterými jsme hráli druhé utkání, nejsou letos ve formě jako v předchozích ročnících. Ovšem to neznamená, že jsme čekali snadné utkání. A to se také ukázalo. Byli jsme to právě my, kdo inkasoval jako první a dostat se pak na soupeře bylo hodně těžké. Navíc v našem útoku byla znát absence Davida Kozlíka. Naštěstí se nám podařilo srovnat a autorem gólu nebyl nikdo jiný než Plosinho, který se ocitl sám proti brankaři a nekompromisně ho prostřelil. Do konce poločasu jsme mohli skóre i otočit, ale Vencovi Burdovi jako by tím hat-trickem proti Betisu došel střelný prach a tři vyložené tutovky do odkryté branky nedokázal proměnit. Po změně stran jsme se snažili dostat do vedení, ale gólman Draků chytal skvěle a překonat ho, bylo velmi obtížné. Zároveň jsme nemohli hru nějak moc otevřít, protože i oni byli nebezpeční. Nám se ale čím dál víc dařilo dostávat do brejků a při jednom z posledních, kdy běžel Ondra Plos s míčem po levé lajně a přihrával Capitanovi na tu pravou, tak jediný obránce, který stál mezi nimi, si ve snaze přerušit akci srazil míč do vlastní branky. Tento vlastní gól byl připsán Plosinhovi. Byl to zároveň gól vítězný a tak Ondra svůj návrat oslavil stylově, jak se na hráče s číslem 9 sluší a patří.
Po dvou výhrách jsme poskočili na 2. místo a máme to tedy zatím slušně rozherané.